Skulpturer

 Jag utgår från kroppen och dess förmåga att kommunicera i mina skulpturer. Var och hur infinner sig kroppsglädje? För att uttrycka känslor och skapa olika stämningar leker jag ofta med skala och proportioner. Människans relation till naturen och hur vi formas och påverkas av varandra och vår omgivning är några frågor jag funderat över då jag skapat mina verk. Vad innebär ett hem och vad är det som gör att vi känner oss hemma? Är det en plats, ett sammanhang eller en kultur?

I flera utomhusverk jobbar jag mer konceptuellt och betraktaren kan på ett fysiskt och lekfullt sätt interagera med verket vilket jag ser som en extra dimension där skulpturen förändras med betraktaren.

Morgondopp, bohusgranit. En interaktiv skulptur där det går att gå eller springa i de urgröpta och polerade fotspåren. Stenen är placerad så det går att ta sig ett dopp från verket.

Detalj, morgondopp

On tiptoes, (På Tå), bronze and granite

Commedia dell´Arte, bronze and wood

Unsaid,(Outtalat), sandcasted glass on rosty metalplate

Artemisia Gentileschi, iron and cupper net

Jumping, ironnet

Kraft, brons och granit

Home, bronze

Courage, bronze

Jumping, clay

Father and child, clay. Inspired by the Emperor Pinguin. The female lay one single egg and leave it to the father for two months. He protect the egg balancing it on his feet. During this period he eats nothing and are at mercy of the cold Antarctic elements. 

Mother and Child, clay 

Inside Out, bronze

La Primadonna

Kairo, bronze and granite

Hello!! Plaster

Seashell, plaster

Unsaid, (Outtalat), plaster

Baby Blues, plaster.

  • +46 (0)702 31 61 33
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tell your friends!